2013. augusztus 6., kedd

Az alapítvány félelme - Jelenlegi ára: 690 Ft


Isaac Asimov Alapítvány-trilógiája az igazi science fiction irodalmat fémjelzi. Az Alapítvány-regények feldolgozták a hanyatlóban lévő Galaktikus Birodalom monumentális történetét, szóltak a tudósok titkos társadalmáról és azokrl az emberekről, akik a pszichohistória tudományának segítségével meg akarják rövidíteni az elkerülhetetlenül bekövetkező Sötét Korszakot.  
Asimov 1993-ban bekövetkezett halála azt a tragikus bizonyosságot vetítette előre, hogy a történet befejezetlenül maradt.  
Ez így volt, egészen mostanáig.  
Az Asimov-örökösök engedélyével napjaink három elismert SF szerzője, Gregory Benfor, Greg Bear és David Brin összefogtak, hogy kiegészítsék a befejezetlenül hagyott epikus sagát.  
A második Alapítvány-trilógia első kötete Gregory Benford Az Alapítvány félelme című regénye, amely magában a vállalkozásnak a legelejéig, a titokzatos alapító személyig utazhatunk vissza az időben. Hari Seldon csupán matematikus akart lenni, nem vágyott semmi másra, beletemetkezett a számok bűvös logikájába. De a sors - és a kegyetlen Császár zsarnoki hatalma - akarata ellenére a Birodalom Első Miniszterének székébe ültette őt. A történet kezdetén Hari éppen feladni készül nyugalmas professzori állását, hogy a csupa acél bolygóról, Trantorról megpróbálkozzon huszonöt millió lakott világ kormányzásának szinte lehetetlen feladatával. Szépséges felesége, Dors, a biorobot, és pártfogoltja, Yugo segítségével Seldon folyamatosan fejleszti azt a tudományágat, ami megváltoztathatja a történelmet, és álmában sem jut eszébe, hogy végül éppen emiatt lesz kénytelen összeütkö
Személyesen átvehető munkanapokon, 9-16 óráig Budapesten, a Batthyány tér közelében, de utalás után postázom is.


Jelenlegi ára: 690 Ft

Az aukció vége: 2013-08-23 14:48
. Az alapítvány félelme - Jelenlegi ára: 690 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése